Ana içeriğe atla

Linux cluster - Quorum ayarlari

3 sunucudan olusan linux cluster kurdugumuz normal sartlarda bir node devre disi kaldiginda, geriye kalan 2 node hayata devam eder. Hayatta olan bir node daha devre disi kalirsa, sona kalan sunucu da calismayi birakir, ve elimizde calisan bir sistem olmaz. Her nekadar boyle bir olasilik dusuk olsada, mevcuttur.

Boyle durumlarda sona kalan tek sunucunun calismasini istiyorsak,

quorum ozelliklerinden last_man_standing aktif yapmamiz gerekiyor.

quorum ayarlarini gucelliyoruz;

# pcs cluster stop --all

# pcs quorum update auto_tie_breaker=1 last_man_standing=1 wait_for_all=1

# pcs cluser start --all

 

Yaptigimiz islemleri kontrol ediyoruz.


# cat /etc/corosync/corosync.conf

# pcs quorum config


Onemli bir nokta ise nodelar ayni anda devre disi kalmamalari, aralarinda en azindan 10 sn(tavsiyem 20 sn) zaman olmasi gerekiyor, normal sartlarda.

Asagidaki ekran goruntulerini incelemek ve aradaki farklari gormek gerekiyor.









Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ttnet tilgin hg1332 modem(router) kablosuz özelliğini güçlendirmek

Bu gün ttnetin hediyesi olan tilgin yönlendiriciyle biraz oynayayım dedim Matkap, ve rg316-rp-sma kablo alıp cihazın kapağını tekrar açtım. Matkapla usb çıkışın yanına bir delik açarak kaployu taktım. Sonra elimdeki antenlerden ikiti tanesini takıp test ettim. . Bu iki antenin, gözle farkedilir derecede sinyalleri kuvvetlendirdiğini fark ettim.. Normalde bu cihaz ile evin iki en uc noktaları arasında haberleşme olmaz iken şimdi en kör iki uç arasında sorun olmadan kablosuz kullanılabildiğini gördüm. Arada 4 tane kuvvetli beton duvar mevcut. Deneme bitti, tilgin rafa kalktı yine. Her nekadar ben bu cihazı kaldırsamda, kullanmak zorunda olan arkadaşlar, bir kablo ve ikitane anten takarak her herde kullanabilirler. İyi eğlenceler.

yerel ssl ca sertifikasını güvenli sertifika olarak kabul etmek. (özet tekrar)

  openssl s_client  -connect akyuz.tech:443 -showcerts > /tmp/akyuz.tech.cacrt keytool -import -alias akyuz.tech  -keystore  /etc/pki/ca-trust/extracted/java/cacerts -file /tmp/akyuz.tech.cacrt /etc/pki/ca-trust/extracted/java/cacerts dosyası varsayılan java için varsayılan ca cert dosyasıdır.   cp -iv /tmp/akyuz.tech.cacrt /etc/pki/ca-trust/source/anchors/ update-ca-trust     DOMAIN=akyuz.tech openssl s_client -showcerts -connect ${DOMAIN}:443 </dev/null | sed -n -e '/BEGIN\ CERTIFICATE/,/END\ CERTIFICATE/ p' > ${DOMAIN}.cert